Æresmedlem Henning G. Jensen

Henning Gunnar Jensen er et livsstykke, det vil de der har mødt ham være enige i. Han har en lang og glorværdig karriere bag sig. 

Han stod i spidsen for optoget til Christiansborg for at få Aalborg Universitet oprettet i 1973. Han var formand for Frit Forum Aalborg i årene 1972-4 og hævder selv, at foreningen på det tidspunkt havde 350 medlemmer. 

Han blev valgt ind i Aalborg Byråd første gang i 1974, blev den hidtil yngste rådmand i 1982, og endelig borgmester i Aalborg siden 1998. Det skal hertil nævnes, at et af de vigtigste områder Henning Gunnar har kæmpet for, er forholdet mellem Nørresundby, hvor han er opvokset og som er hans familie, og Aalborg. Ved Kommunalvalget 2005, blev han valgets topscorer med 14 procent af alle afgivne stemmer (13650 personlige stemmer ). 

Henning Gunnar er notorisk for han mangeårige indsats i Socialdemokratiet, kendt for hans taktiske snilde og overblik for at gennemføre politiske tiltag og skabe brede forlig. 
I 2006 blev han af Lars Løkke Rasmussen udråbt til at være ideolog og strateg bag befolkningens opstand mod regeringens besparelser - 17maj - BUPLs talmanipulation: 

"I sidste uge beskyldte Lars Løkke Rasmussen en række borgmestre for at være i en 'ulækker alliance' med pædagogernes fagforening, BUPL. Hertil svarede Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen, at 'ministeren må være syg i hovedet'." 
kilde: politiken.dk/indland/article178900.ece 

Det var tydeligt at Henning Gunnar stod stærkt som repræsentant for kommunernes kamp mod en stadig stigende detailregulering og magtcentralisering fra VK-regeringen. 

Det arbejde Henning Gunnar har lagt for Aalborg, Frit Forum og Socialdemokraterne, såvel som hans slagkraftige, personlige og direkte facon gør, at Frit Forum Aalborg har udævnt Henning Gunnar Jensen som æresmedlem af foreningen torsdag den 19. april, 2007. 

Foreningen takker for et forbilledligt samarbejde, stærk inspiration og udviklingen af Aalborg. Vi ønsker ham al held og lykke med fremtidens Aalborg. Indtil nu, tak for alt.

Æresmedlem Niels Tikjøb Olsen

Niels Tikjøb er blevet æresmedlem af Frit Forum Aalborg. Det er han bl.a. blevet pga. af sin mangeårige tilknytning til bevægelsen og sit store sociale engagement.

Niels Tikjøb har været embedsmand i 20 år ved Aalborg kommune, og sluttede sin professionelle karriere i 2010, efter at have været direktør for ældre- og handicapforvaltningen siden 1998. Niels Tikjøb har været drivkraften bag forvaltningen og spillet en betydelig rolle i implementeringen af kommunalsammenlægningen.

Mange fritter vil dog huske ham for noget ganske andet. Niels har nemlig ved siden af sit professionelle liv haft en stor interesse for øl, og har flere gange været i Frit Forum Aalborg for at indvi vores medlemmer i øllets mange facetter. Dette håber vi selvfølgelig, at der vil blive endnu mere tid til fremover, selvom Niels selvfølgelig også skal have tid til at nyde sit otium.

Æresmedlemmer Zygmunt & Janina Bauman

Efter konferencen Global Welfare i april, 2006, udnævnte vi Zygmunt & Janina Bauman til æresmedlemmer af foreningen. De valgte til trods for et meget presset program, en lang rejse, mange års hårdt arbejde og forespørgsler fra nær og fjern, at besøge Frit Forum.

Disse to mennesker er noget af det mest ærværdige, ydmyge, behagelige og storladne man finder i dag - det er det 20. århundredes verdenshistorie komprimeret ned i to menneskes kærlighed til hinanden og mennesket i almindelighed.

Zygmunt beskriver Frit Forum som 'the force of goodness', så vores ydmyge hæder til de levende legender Zygmunt og Janina Bauman har sit grundlag i deres respekt for foreningens grundlag.