Aktivtetsplan for Frit Forum Odense

Vi arbejder på højtryk for at sikre en spændende aktivitetsplan for foråret 2016. Vi opdatere løbende siden med arrangementer og events.

1/3 Retssikkerheden i Danmark

Oplægsholder: Eva Smith
Tid: 1/3-2016 kl. 16:15
Sted: SDU, U46

Eva Smith er uddannet Jurist og er nuværende professor i retsvidenskab fra Københavns Universitet.

I kølvandet på de seneste års begivenheder af terror i Europa, vil Eva Smith komme og fortælle, hvordan hun mener, vi kan bekæmpe terror. Derudover vil Eva også tale om den aktuelle flygtningekrise og hvordan vi håndterer den i det danske retssamfund. 

5/4 Danmark i krig

Oplægsholder: Peter Viggo Jakobsen
Tid: 5/4-2016 kl. 16:15
Sted: SDU, Lokale nr. kommer senere
Hold dig opdateret: Følg begivenheden på facebook

Peter Viggo Jakobsen er lektor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet og gæster Frit Forum Odense til en snak om, hvordan Danmark er blevet en krigsnation og en følger af USA inden, under og efter Irak-krigen. 

25/4 Min pligt som muslim

Oplægsholder: Tarek Hussein
Tid: 25/4-2016 kl. 16:15
Sted: SDU, Lokale nr. kommer senere
Hold dig opdateret: Følg begivenheden på facebook

"At være dansk og muslim på en og samme tid er en af mine vigtigste kampe. Det lyder måske som en kliche og de fleste muslimer lever da også i Danmark i forholdsvis fred og fordragelighed. Men fra én side bankes de konstant i hovedet og får at vide, at de ikke er danske og at deres religion er uforenelig med de danske værdier mens de internt har sekter og grupperinger, som siger det selvsamme"

Tarrek vil fortælle nærmere om sin egen personlige rejse og samtidig dele mine refleksioner, bekymringer og løsninger med publikum og forhåbentligt efterlade dig med bare et gram inspiration, som kan vække refleksion og mane til eftertanke efterfølgende. 

9/5 Demokrati i mørkelygtens skær

Oplægsholder: Jesper Tynell
Tid: 9/5-2016 kl. 20:00
Sted: Studenterhuset Odense
Hold dig opdateret: Følg begivenheden på facebook

Embedsmænd skærer løbende tal, jura og faktuelle oplysninger til, så de bedst muligt sælger regeringens politik. Som spillereglerne er i dag, er det tilmed deres pligt. De skal tjene ministeren og kan straffes for ikke at gøre det - også selvom det er tvivlsomt, om de dermed bryder loven eller taler usandt over for vælgerne og de folkevalgte. Men hvad betyder spillereglerne i praksis for den parlamentariske styringskæde og for demokrati? Er reglerne mest befordrende for folkestyre eller for topstyre? Det er nogle af de spørgsmål, Jesper Tynell vil belyse, når han fortæller om sin bog Mørkelygten.

Jesper Tynell har udgivet bogen 'Mørkelygten - embedsmænd fortæller om politisk tilskæring af tal, jura og fakta', der i er blevet tildelt FUJ-prisen 2015 og Blixen-prisen 2015.

Frit Forum Odense har i samarbejde med Studenterhuset Odense arrangeret begivenheden. Vi glæder os meget til at se jer kl 20:00-22:00 på studenterhuset til en debat om det politiske spil i det 21. århundrede. 

ARRANGEMENTET ER GRATIS FOR ALLE