Brace yourselves – RUC-valg is coming!

I undermenuerne kan vores mærkesager og kandidater ses.


På onsdag d. 21. oktober går det løs igen. Bannere, gratis kaffe, flyers i lange baner og plakater af RUC’ere, I måske aldrig har set eller hørt om før. Den kommende uge vil RUC huse det årlige studentervalg, og inden det går i gang, er der 2 spørgsmål der skal besvares:
 
Hvem kan man stemme på?
Og hvad er det helt præcist, der skal stemmes om?
 
Gather around people! Gather around!
Vi husker alle vores første 2 uger på RUC… Der hvor man nedlagde de andre huse til Vikingeregatta, og hvor man var til en masse oplæg, som man selv efter bedste evne ikke kan fremkalde, hvad egentlig handlede om. MEN! Deriblandt blev vi også introduceret til 2 forskellige studenterorganisationer. Det er dem, der går til valg.

De 2 studenterorganisationer er:
  • Studenterrådet (Herunder SAMRådet)
  • Frit Forum

Hvad hver organisation går til valg på, syntes jeg selv, I skal finde ud af i løbet af ugen, men jeg vil dog sige dette: Begge organisationer, der stiller op til valget, er der for at gøre RUC til et bedre sted at studere!

Okay okay, we got it! Men hvad skal der stemmes om?
Jo ser I… Det er ikke kun ’voksne’ mennesker, sekretærer og ansatte, der har arbejdet på RUC de sidste 10 år, som har indflydelse på, hvordan RUC løber rundt – Hvert år vælger vi studerende en række medstuderende til at repræsentere vores holdninger og meninger i bl.a. RUC’s bestyrelse, Akademisk Råd og studienævnene på de 4 bacheloruddannelser. Det er de pladser, der skal stemmes om, og som er grundlaget for hele kampvalget.

Det er vigtigt at stemme, Mkaay!
Hvert år bliver der lagt et utal af frivillige arbejdstimer i at ændre på de ting, som vi studerende syntes, at RUC gør for dårligt. Men for at de studerendes sag fortsat kan blive varetaget, er det vigtigt, at vi viser administrationen, at der er opbakning til studenterorganisationerne, så vi fortsat kan have indflydelse på RUC’s fremtid.

Husk at stemme – Det tager godt og vel 50 sekunder

Rigtig godt valg!
Stephan Abu-Khader – Bestyrelsesmedlem af Frit Forum Roskilde