Om Frit Forum

Frit Forum er et stærkt politisk fællesskab for studerende. Foreningen blev stiftet i 1943 i København, og sidenhen er der blevet stiftet Frit Forum foreninger på de fleste af landets universiteter. Flere fremtrædende socialdemokrater har tidligere stået i spidsen for Frit Forum, bl.a. Mogens Lykketoft, Dan Jørgensen, Nicolai Wammen, Svend Auken, Poul Nyrup Rasmussen, Knud Heinesen, Poul Nielson m.fl.

Politisk debat
Kernen i Frit Forum er den politiske debat. Vi diskuterer en lang række forskellige emner – lige fra traditionel studenterpolitik til velfærdssamfundet, EU, klima og meget mere. I Frit Forum diskuteres ud fra et socialdemokratisk værdigrundlag. Dog er der højt til loftet, hvilket betyder, at der  er plads til forskellige holdninger. Gennem den politiske debat er der altså mulighed for at afprøve og udvide egne argumenter gennem diskussion med andre.

Frit Forum udgiver 6 gange årligt medlemsbladet Frit Forum, hvor alle medlemmer har mulighed for at bidrage med indlæg, og debatten frit kan udfolde sig.

Frit Forums lokalforeninger
Frit Forum består af seks lokalforeninger. Det er henholdsvis København, Århus, Aalborg, Odense, Roskilde og CBS. Selvom Frit Forum overordnet dækker over én organisation, er der forskel på lokalforeningerne og deres aktiviteter. Lokalforeningerne er selvstændige og de respektive foreningers medlemmer bestemmer selv, hvad de lægger vægt på.

Nationale arrangementer
I Frit Forum lægger vi også vægt på, at lære hinanden at kende på tværs af lokalforeningerne. Bl.a. derfor tager vi hvert år på studietur til udlandet. Her besøger vi internationale organisationer, virksomheder, universiteter eller politiske bevægelser og partier.

Derudover mødes medlemmer på tværs af foreningerne flere gange årligt til møder, kurser og til Frit Forums årlige kongres.